Avslørt

Én dag blir jeg avslørt.
Én dag klarer jeg ikke holde inn magen mer. Den øverste knappen kommer til å sprette opp og sannheten vil brette seg over buksekanten, krype sakte nedover beina mine, for så å fylle jorden.

(Billedlig talt!)

Jeg har på følelsen av det ligger et eller annet og ulmer, som én dag vil stå i full fyr for alles øyne! Det rare er bare at når jeg prøver få tak i HVA som ikke tåler dagslys, blir jeg ord fattig. Har jeg noe å skjule?

Jeg kan ikke komme på noen store synder. Stort sett er jeg ganske grei.

Avstanden mellom det jeg føler inni meg og det som sees på utsiden kan riktig nok bli stor… det jeg tenker og det jeg sier er ikke alltid det samme. Det er ikke en gang bevisst. Det bare skjer automatisk når jeg har lyst til at andre skal like meg. Og det har jeg stort sett hele tiden. Jeg har mistet evnen til å reagere spontant på det som skjer meg offentlig.

Jeg går i lås og reagerer skikkelig først lenge etterpå. Da dukker alle de tingene jeg burde ha sagt og gjort opp.

Jeg gjør ikke andres meninger til mine, men jeg kan jammen være rund og tvetydig når det trengs! Hvis jeg skjønner at min mening vil vekke en sterk reaksjon, sniker jeg meg ofte unna.


Det er stor forskjell på hvordan jeg ser ut med og uten sminke. Jeg mener på ingen måte at det er feil å pynte seg… selv om min brors kommentar om at jeg «dekker over sannheten» gjorde inntrykk i tenårene. LITT rett hadde han jo. En naturlig og tilfeldig look, ble mitt nye mål.

Ingen må forstå at jeg har prøvd på noe. Det hender jeg går helt uten, men ikke så ofte!


Jeg later som for mye. Det er bare småting. Men når det blir mange nok av dem sitter jeg igjen med en følelse som er vanskelig, og veldig ullen og vrien å sette fingeren på.

Hvorfor er det så flaut å prøve hardt? Det er liksom meningen at man skal fikse det meste, helst uten å synlig prøve.
Ting skal skje av seg selv.

Men, guri malla, som vi holder inn magen i den penkjolen! Om jeg klarer å lure deg, så merker jeg i hvert fall selv at jeg begynner å slippe opp for oksygen. Kanskje er det her skammen ligger. At jeg ser så godt gapet mellom den innsatsen jeg gjør, og den innsatsen jeg vil at andre skal vite om.

Jeg kan skjule negative følelser. Hvem gjør ikke det innimellom? Men en ting jeg nesten synes er verre er at jeg legger lokk på de positive også!
En hyggelig melding eller et kompliment kan gjøre meg hoppende glad.
– Inni meg. Laaaaaangt inni meg et sted sitter en liten jente og nislikker på det deilige slikkeriet hun nettopp fikk. På utsiden ser jeg ganske uberørt ut.En hyggelig melding kan jeg lese opptil ti ganger… men det kan hende jeg svarer litt sent, og med et kort «takk». Ingen må jo forstå at jeg trenger bekreftelse. Tenk! Jeg blir så glad at jeg skammer meg! JEG er jo ikke en sånn person som trenger ros og oppmuntring! Eller, er jeg det? Æsj!

Noen dager, særlig nå for tiden (jeg har nettopp rundet 30), har jeg lyst til å stå på et høy sted og skrike «blæææææææææ» av full hals. Jeg vil ut av mitt gode skinn. Jeg er så lei av å vurdere, tenke og fundere!

Blææææ, til selvhøytidelighet!
Blæææ, til selvkontroll!
Blæææ, til å late som!
Blæææ, til å si noe annet enn jeg mener!
Blæææ, til å være tilsynelatende uberørt av det meste!
Blæææææ!
Blæææææææææ! Blæææææææ!

… og så vil jeg ta opp mobilen min og gå igjennom alt hyggelig folk har skrevet til meg i kommentarfelt siden tidenes morgen et par ganger og så smile fornøyd, selv om noen andre kanskje ser det!

–A

2 kommentarer om “Avslørt

  1. Dette traff meg så langt inn i hjertet! (Og magerullene jeg stapper oppi de høylivede buksene) Kjenner meg igjen i hvert eneste ord. Takk for at du deler ❤️

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s