Hjelp

Hjelp er noe vi helst vil klare oss uten – men som vi trenger i ulike former gjennom hele livet. En fødsel setter i sving en hel kjede med hjelp. Barnevakt til søsken, et sykehus, en jordmor, en partner… Mange hjelpende hender og enda fler velmente råd.

Om babyer kunne sagt kun ett ord fra første dag, hadde ordet vært «hjeeeeeeelp». For det er det de ber om når de gråter. En følelse eller et behov har meldt seg, som de trenger hjelp til å håndtere. De ber MYE om hjelp!

Som små er vi helt prisgitt en haug gode og hjelpende hender.  Og på vår siste dag er vi avhengige av andre for å få dø med verdighet. Vi er så sårbare at det er skummelt.

Men det er innmari vakkert også!

I vår kultur handler det å bli voksen i stor grad om å bli selvhjulpen. Man er ikke vellykket før man klarer seg selv. Men hva er en forfatter uten en leser, en sanger uten et publikum, en sjåfør uten en passasjer? Hva er et menneske uten et annet? 

Småbarnsforeldre trenger masse hjelp. De trenger sine egne foreldre, foreldre til andre barn, lekekamerater til barna, Peppa gris … og liter på liter med kaffe.

De trenger også et nytt perspektiv. En ny visjon for tiden som kommer, ellers vil logistikken komme og ta over det som pleide å være hellig. Forholdet trenger en utstrakt hånd.

Litt hjelp kan bety en så stor forskjell. Likevel kvier vi oss veldig for å spørre.

Det føles godt å være til hjelp. Vi må ikke glemme å gi hverandre den følelsen en gang i mellom.

Vi vil gjerne at andre skal se og forstå hva vi trenger hjelp til.

Jeg har funnet ut at det blir mye hyggeligere om jeg sier «kan du ta med deg kidsa ut litt, sånn at jeg får ryddet litt her?». Jeg husker det innimellom!

Behovet for hjelp lar oss aldri være i fred, men kan variere veldig i alvorlighetsgrad. Når vi ber om hjelp innrømmer vi jo at det er ett eller annet vi ikke får til. Derfor er det rart at vi ofte ber om hjelp til ting vi kanskje kunne klart selv, men blir stille når det virkelig gjelder. Hvorfor tenker vi at vi burde takle indre demoner alene, men bør får hjelp til å hente posten?

Ikke bli stille når det gjelder!

Å spørre om hjelp er å bite i et surt eple. Det går bra! Det kan komme veldig mye godt ut av det.

-A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s